Dobro došli u Komižu

Malo o Komiži

Okrenuta suncu i moru, prostranošću bezbrojnih plaža, opijena mirisom ružmarina, ribe i vina, na jugozapadnoj strani otoka Visa, očekuje Vas netaknuti ambijent drevnog ribarskog mjesta – Komiža.

Kad dođete u Komižu naći ćete svoj mir, odmor i razonodu.

Komiža je gradić s dugom ribarskom tradicijom što se odražava u njezinom izgledu i toplini mještana.
Smještena je u podnožju brda Hum (587 m) i okrenuta u smjeru WSW (zapad-jugozapad) te je tako zaštićena od svih sjevernih vjetrova i zimi je najtoplije mjesto u Hrvatskoj.

Komiški arhipelag čine i najudaljeniji jadranski otoci bogati ribom – Biševo, Palagruža, Sv. Andrija, te vulkanski otoci Jabuka i Brusnik.

Kako doći do nas

Otok Vis povezan je sa kopnom katamaranom i trajektom. Putovanje katamaranom je brže i traje oko 1.5 sat. Ako želite ići automobilom, Jadrolinijin trajekt će Vas voziti 2.5 sati. Plovidbeni red trajekta i katamarana provjerite na slijedećim linkovima.

I trajekt i katamaran uplovljavaju u glavnu Višku luku. Od tamo samo pratite putokaze za Komižu. Ako idete autobusom, stanica je udaljena 50-tak metara od pristaništa. Autobusne linije prate dolazak trajekata i katamarana.

Pristup kući

Pristup osobnim vozilima dozvoljen je samo za kraće zadržavanje ispred objekta radi iskrcavanja prtljage. Parking za vozila (čuvani i slobodni) je 200 m od objekta.

Nakon kratke vožnje od Visa do Komiže naći ćete se blizu Komiške rive.

Dolazak i odlazak
Dolazak do: 14:00 h
Odlazak: 10:00 h

Opustite se i uživajte u svom odmoru!
Scroll to Top